nu leker vi lilleskutt och bamse

Kolla varifrån!

nu leker vi lilleskutt och bamse här hemma. Med morot och allt. Snart blir de bad för båda barnen!

Idag har ja träffat mammalediga erika och pb =) och även Åsa med barnen, så himla skoj vi gick till parken hade med fika. Babbla . nästan halva diaz gänget hemma hos mig.

I morgon blir de ännu mer träffa då ska jag och cornelia gå ner till baycafet. Det är himla mysigt, med sångstund och dock teater+ att man träffar massor med andra mammor i området. ÖPPNA FÖRSKOLAN ÄR VERKLIGEN ATT REK. för er som ska eller är mammalediga. man kan lika gärna gå dit själv med sitt barn eller med en kompis.

ikväll ska danne på speedway och heja på vårat lag vargarna! usch ja vill inte alls gå alldels för kallt stå där och frysa. härligt med kalla fina höstdagar, njuter och är ute mycket, massor med kläder på sig =) Men att stå en kväll sådär och se speedway nej de är inget för mig. myser ja hellre med barnen inne.

jobbar en hel del för tiden med me mitt UNDERBARA EXTRA KNÄCK gud vad skoj de är!!
vill ni ha en träff hör av er till mig............ fina grejor vet ni =)


Puss

hejsan hopp alla glada. Nu ska vi

-23a21a865ba59c8f21d7fac4de41922.png

Kolla varifrån!

hejsan hopp alla glada. Nu ska vi hämta evelina på dagis. Härligt väder men kallt idag! Lekparken väntar. . .

lördags kväll och vi myser i soffa

6df5777c3d7cd1b50387a365c678415e.png

Kolla varifrån!

lördags kväll och vi myser i soffan. Evelina leker och leker helt tokig i de. Med både oss och själv. Idag har hon varit ute ett litet tag själv på tomten. Märks hon tycker om de.styra för sig själv med. Vi har även varit och ätit middag hos svärmor och svärfar. God god fisk. Älskar helgen och Danne är ledig . Att umgås hela familjen känns så underbart. Kramar

mina underbara kolleger !

50596ab492d835883c4ce3fb439fd213.png

Kolla varifrån!

mina underbara kolleger !

fredagsmys hemma hos gillberg. De

0-16a9ffe252379b1816dfc759d6a06966.png

Kolla varifrån!

fredagsmys hemma hos gillberg. De firar vi med chokladbollar vi bakat mega mysigt. Idag bara segar inne leker och myser. Ikväll blir de taco och popcorn. Riktigt fredagsmys tycker vi.Och jag ska iväg på egna festligheter lite senare!när barnen somnat.ska blir riktigt skoj.puss en glad mamma

evelina cyklar utan att annie håll

5521ae61bc10ebbd9097416913bd1ab2.png

Kolla varifrån!

evelina cyklar utan att annie håller I! Duktig flicka! Lång promenad. Hi hi nice

Kärleken till ...

Kärleken till ett barn

Tänk vilken lycka, att få uppleva den allra största kärleken, så stark att jag inte trodde att den kunde finnas... Kärleken till ett barn.

Jag älskar våra busstunder på kvällarna, när vi skojar och kittlar henne och hon nästan kiknar av kluckande skratt, och henes vackra små ögon rynkar sig till små springor i ögonvrårna, och tungan sticker ut och hon bara är så GLAD.

Jag älskar att gunga henne till sömns, se hennes sluta ögonen medan de små viftande armarna lugnar ned sig, känna den lilla kroppen slappna av mer och mer tills hon ligger där lealös i mina armar och snuttar förstrött i sömnen ytterligare en stund innan det är dags att bädda ned henne.

Jag älskar när hon sover, att ligga där i halvmörkret och titta på hennes vackra lilla ansikte, totalt avslappnat, och de små händerna spretande på kudden.

Jag älskar när hon vaknar, utsövd och glad, jollrande, och hennes underbara leende när jag kommer in till hon omoch säger god morgon.

Jag är lycklig och tacksam för varje dag, varje minut och varje magisk sekund vi får uppleva tillsammans, och för den enorma, villkorslösa kärleken som inte går att greppa, som bara finns där, ofattbar och underbar.

Tänk att livet kunde bli så...

att umgås,tisdag

togidag har våra dag spenderas med pojkarna från åby =) på förmiddagen när de stora gick på dagis
gick vi en promenad och sedan hem och busa på filten ett tag.
Sedan var de dags för käk, först åt oliwer se åt cornelia sen åt mammorna =)
vi åt god varm thai soppa med färskt bröd och COLA LIGHT =)
vi käka och prata helt plötsligt var kl 13.30,
 och de var bara att åka i ill fart, för att hämta de stora på dagis

sedan åkte vi hem till oss. Så de stora med fick busa. BARNEN lekte med pippihuset, byggjobbar och princessa
och vi käka även en fruktsallad.

vi fortsatte babbla och de små busa på filten.

det började helt plötsligt bli gnälligt, från alla håll och kanter då upptäckte vi att kl var över 16
gud tiden har bara sprungigt iväg idag men de tyder ju på att vi haft de roligt =)

feber i stackars lilla cornelia.

4067f52a672c0dc3aac8578fffd9a17f.png

Kolla varifrån!

feber i stackars lilla cornelia. Fredag till lördag bara rann snoret och hostan sluta aldrig vart en jobbig natt för oss alla. Vilket medger till att helgen har varit väldigt lugn och skön. Vi har varit ute styrt lite inne och ute. På förmiddagen idag var evelina och ja och lekte med wille. Fika och myste massor. Idag är cornelia feber fri men väldig Snori. Hoppas hon blir frisk snart. Nu ska ja jobba lite framför datorn. Barnen sover. Danne är hos nilsson. Ta vara på dagen den kommer aldrig åter!

underbara lördag så härligt. Vi ha

43f29240b524d391b780a0fca190a190.png

Kolla varifrån!

underbara lördag så härligt. Vi har varit och badat på morgonen och nu är vi på väg till affären handla liten och en glass. Evelina har blivit tokig i att cykla. Mammas duktiga tjej är så stolt :-D puss

Gäst-inlägg från Anna

Hejsan! Nu har jag (Anna, ladida morsan....kärt barn har många namn) designat Jessans blogg som hon så gäääärna ville. Observera att jag INTE är proffs på detta, men huvudsaken är ju att hon blir nöjd.
Den är lite "meandi"-inspirerad, så den är ju verkligen JESSICA!!

Övning ger färdighet, så jag hoppas att jag blir riktigt bra på detta knep o knåp....nån dag :-)

Hej svejs...detta var allt från mig...

clara=storasysterGRATTIS GRATTIS DEN 8 SEPTEMBER KL 18.45 BLE DU STORA AYSTER
TILL ALICE EN LITEN LITEN TÖS =)

ikväll ska vi till er och gratulera längtar redan hela familjen

puss

hälsa på hos min mamma o pappa

3259baca9a7d657d5b584c9db7ae7d14.png

 

nu är vi och hälsa på hos min mamma och pappa. Fikar och har de trevligt. Kul att göra lite en vardag kväll tycker även Danne. Som jobbat väldigt mycket senast tiden.

Jag uppskattar så enormt att åka till mamma och pappa och hälsa på det känns så skönt, de känns så hemma, fast det inte är den lgh jag växt upp i. Men hemma hos mamma och pappa känns allt så bra.

                               JAG ÄLSKAR MINA FÖRLÄLDRAR vet inte vad  skulle ta  mig        till utan dom, älskar min mammas posetiva energi och min pappas lugn men ändå alltid så glad. De ger så oerhört bra råd i alla lägen och vet oftast det bästa. Vi träffas i snitt 2 gånger i veckan i bland känns de för lite. Men vet ja alltid kan ringa så fort de är ngt.Mina föräldrar har skapat mig och min syster ,uppfostrat dom efter sina underbara förmågor! och jag tycker dom har LYCKAS!!!!!!!! DET ÄR UNDERBARA!


                                                                                                                Kramar

fin främmande på besök.

6540a07f17de61c70eaebeae7c308423.png

Kolla varifrån!

fin främmande på besök. Väldigt trevligt fikar och solar. Barnen babblar. Äter sover on vart annat. PB och ja har känt varandra sedan mellanstadiet det är så underart att ha en sådan kompis som man växt upp med upplevet massor ihopp, åde roliga och tråkiga saker. Och nu är vi mammaledig ihopp trodde ja nog aldrig vi skulle vara, men de känns så himla bra, ära varandra bor vi också, bara att knalla över till varandra. idag dog våran idol patrick ZW... ngt heter han från DIRTY DANCING hur många gånger har vi sett den pb?
tack för idag
 i Kramar

fina meandi kläder

Kolla varifrån!

idag har vi på oss fina meandi kläder till dagis. Oj oj hur ska de gå? Lämna evelina sen blir de promenad och sen träffa pb och alva.ska bli riktigt skoj. Hoppas på sol sitta ute sola puss

igår kväll

Jag hade verkligen sett fram emot "Kommissarien och havet" på TV4. Jag hade ju sett trailern och det verkade så bra. Det var gnistrande vackra Gotlandsmiljöer, det var den svenska skådespelareliten, det var explosioner, det var onda mord, det var en grånad kommissarie med pannan i djupa veck.


Men de sa ingenting om tyskan.

De berättade inte att det var en halv-tysk film. Först trodde jag bara att de lagt på ljudet illa. Sen upptäckte jag att kommissarien inte alls är svensk. Han är tysk. Sen upptäckte jag att den där reportern också var tysk. Och polisassistenten. Helvete, hälften av människorna var tyska!

Det såg inte klokt ut. Det var OLIDLIGT. Jag kunde inte koncentrera mig på handlingen alls. Jag tittade på deras tyska munnar och såg hur dåligt skådepselad svenska kom ut. Jag befann mig i en två timmar lång reklamfilm för Werthers Original. Jag befann mig i helvetet.

Jag försökte bortse från det, men det gick inte. Det blev så påtagligt OTROLIGT alltsammans. På något sätt kändes det som att det hade känts bättre och mer trovärdigt om Thomas Hanzon helt okommenterat spelat mot någon som talade ryska.

Kommissarien och havet. Har vi att göra med den mest pinsamma produktionen i svensk filmhistoria? Jag tror nog det.

trist som tusan en söndag kväll när man laddat för tvkväll =)

ta kort fasen

 

evelina har kommit ur den fasen när hon älska vara med på kort. Så tråkigt nu tittar hon bara ner vill inte visa ansiktet. Detta kort tog jag precis nu tex. Vi har precis cykla till blomster affären och köpt höst blommer. Väldigt fina.känns riktigt skoj.

Satt och planterat ute ,evelina och jag.. Skulle behöva några inne med nya men de får bli senare. Ikväll börjar annah och jag på vatten gympa det ska bli riktigt roligt och komma iväg lite. Röra lite på sig med. Kramar

på väg till lekparken med engla oc

4f997088c4c0133ef412f7780a832d48.png

Kolla varifrån!

på väg till lekparken med engla och morfar mysigt. Glad blir man i detta väder med. Soligt och skönt puss

en super pigg cornelia

Kolla varifrån!

En super pigg och super söt cornelia,söndag kväll kl åtta. Hur mycket energi som helst . Jag som tänkte städa lite.behövs verkligen efter helgens bravader. Danne skruvar upp fina ute lampor. Evelina somna mega tidigt efter en hel eftermiddagsbus med kusinen. Kram

nu är de party har hemma . Kräftor

Kolla varifrån!

nu är de party har hemma . Kräftorna på bordet. Städat och i ordning. Snart kommer folket jippie. puss

nu är vi i svärtinge och hälsar på

2cc7842b2bc72b29f0aec7b761f8d110.png

Kolla varifrån!

nu är vi i svärtinge och hälsar på Dannes faster som är här från stor staden. Så trevligt. Äter mat här också. Sen hem städa! Babysimmet och badet med evelina gick så är hon tyckte de var så skoj puss

tiden går


Gud vad tiden går tyckte de var nyss som jag satt med dig i famnen så liten.
nu efter bara 6 månader växer du oh äter mat, pratar på ditt lilla sätt,
skrattar,busar, gråter ja allt som hör en bebis till.
Du är 7 månader och nästan 2 veckor för att vara exakt.
Du är sådan snäll oh för de mesta så glad liten bebis. Du är nästan alltid nöjd och belåten och älskar att sitta på golvet eller i matstolen och ha koll på läget.
Det bästa du vet är när din stora syster busar och leker med dig då skrattar du så hjärtligt.
så hjärtligt att själen inom mig växer och det känns som ja kan leva i tusen år till
bara för dig och evelina........... mina underbara döttrar!

Cornelia är så himla glad att just du kom till oss, att mamma och pappa fått just dig och Evelina
är en STOR GÅVA att se dig och Evelina växa och må bra gör mig till en så glad och STOLT MAMMA!

DU ÄR UNIK

Jag älskar dig

dags igeni morgon är de dags igen men hela familjen babysim börjar jippie
+ av evelina ska gå på plask o lek efteråt ska blir jätte mysigt att göra något
hela familjen som en aktiviet på lördag morgonen tidigt är de dock
men de gör inget vi är ju vakna bara att ställa klockan annars i fall att.
Ska ta med fika och badkläder och nytt dush cream och shampo och balsam

det märks redan på cornelia att hon som sin syster älskar och bada oh är som
en fisk i vattnet med men de är skillnad och bada i bad baljan och att bada i en stor
bassäng så vi får väl se i morgon hur de blir =)

på kvällen blir de kräftskiva jippie svenska ny kokta kräftor smask smask =)

jobbet

0-3773412b66cb36f89396c875045eb573.png

Kolla varifrån!

jobbet

fotografica kort
jag kan fortfarande inte välja men nu ska ja tusan i mig göra de i helgen!

UNDERBARA KORT!!!!!!! UNDERABARA BARN!!!!!!

cornelia och jag hälsar på

Kolla varifrån!

cornelia och jag hälsar på mitt jobb. Trevliga jobbar kompisar fick även god god mat. Och kaffe puss

syskonen GILLBERGjag älskar er mina underbara döttrar ni är mitt ALLT!!
Ni är mitt liv!!!!

vad skulle ja göra utan er?

puss eran mamma för ALLTID


detta är vad jag styr med en kväll

Kolla varifrån!

detta är vad jag styr med en kväll. Blir bara så trött på vad allt vad hemma sysslor heter. Känns ibland som man inte gör någoting annat bara städer oh tvättar. Barnen och Danne badar här hemma hör hur de skrattar oh busar. Jag har radion på försöker tänka på lite annat så går de fortare. Oftast så pratar ja i telefon när ja städar då bara rinner tiden iväg men nu kan ja inte ringa till någon för ingen svarar haha. bäst att återgå till sysslorna puss

nu är de mamma fika :-D

0-4b145bcf8cff0196dea8a9e8e8bcdcbe.png

Kolla varifrån!

nu är de mamma fika :-DVi sitter i solen oh fikar,det är vi mammor som umgicks när vi alla var mammaledig förra gången. Denna gånger har vi vårat andra eller tredje barn eller väntar barn. Så himla roligt att vi fortfarande hållr kontakten att vi umgås fortfarande. Så trevligt
gngerna är de mer full rulle massor av barn. Jag har bakat äppelpaj de är sant , vi får väl se hur den smakar.TREVLIGT =)ka borde åsas bebis komma jag tänker på henne. oooh tycker hon är mega duktig som kämpar går 15 dagar över tiden sanslöst! jag tyckte de var jobbigt med 7 dagar. Åsa min underbara barndomsvän tänker på dig och håller tummarna att bebisen snart kommer du om ngn fixar detta!!!!
Åsa och cornelia 4 sept 2009


p.s ni som LÄSER glöm aldrigt bort MÄNNISKOR VÄLJER SJÄLVA VAD DE VILL SKRIVA PÅ SINA BLOGGAR! Man väljer själv vad man vill dela med sig av, av sitt liv .

idag har vi pussgroda klänningarna

                                  
idag har vi pussgroda klänningarna från i våras. Jag älskar meandis kläder! Och jag älskar mina barn. Det är måndag morgon och vi har varit vakna tidigt. Cornelia ligger mycket på golvet men tar sig mest bakåt genom att åla lite sakta riktigt roligt, Tar upp knänen med så snart kryper hon. Hon säger redan mamma. pappa oCh igår sa HON TITTA jippie.När mormor hörde live hihih. annars mest dadddddaaaaddd
Så kul att se hon utvecklas!! samtidigt som ja bara känner att ja önskar på ett sätt hon alltid kan vara såhär liten.
 ta  krumelur pillret som pippi sa.  

Evelina händer de med massor med hon pratar och funderar och vi pratar oh diskuterar mycket just nu om allt och INGETING. Evelina vill gärna ha en förklaring till allting. Hon gosar mycket med cornelia oh säger hon älskar henne massor. Evelina älskar att lyssna när vi läser böcker det har hon alltid gjort oh just nu är ALFONS ÅBERG HENNES FAVORIT!!

Denna vecka händer massor med skoj !
mammafika,öppnaförskolan. fotboll ifk.
träffa en del vänner, syster, jobba meandi,
UMGÅS OCHMYSA MED BARNEN

 puss

cissid

cissid.blogg.se min systers nya blogg mycet bättre =) läs oh spana in och kommentera

nu är vi i valla i gamla linköping

0-15f5a93e4047dc0e22f60b2d9ac889ec.png

Kolla varifrån!

nu är vi i valla i gamla linköping. Emmy är med mysigt.

lämna på dagis

Evelina började efter semestern på sin nya avdelning myggan med 14 andra nya barn och 3 ny personal. Visst har hon sett dom i huset förrut men inte så att hon känner igen dom väl.
Med sig från sin förra avdelning fick hon sin 3 närmasta kompisar och 1 personal. Som hon tycker om väldigt mycket. Tur var de i alla fall. Men ändå kunde inte mamman låta bli att vara orolig när hon i augusti släppte i väg sin älskade 3åring på sin nya avdelning. Nya lokaler, nya rutiner. ny personal och barn ja allt
men de är ju en sak som man någon gång måste gå igenom från sig trygghet som hon haft i 1,5år där hon trivdes så bra

Första veckan när ja lämna Evelina var hon super glad, hon bara stuttsa till dagis! överlycklig över att träffa sina kompisar, och nya hyllan, matplatsen ja allt. De andra nya kompisarna och personalen rörde henne inte så mycket. Men Evelina hann och gå en vecka sen blev hon sjuk. och var borta en vecka

När hon nu denna vecka skulle tillbaka till dagis efter sjukdomsvistelsen var de inte alls lika kul.
Varenda morgon när ja lämna henne har hon gråtit och varit jätte ledsen!! usch de känns så jobbigt!!
Samtidigt har ja  märkt att när ja gått ut i hallen slutar hon gråta.
Man märker på ett sätt att hon larvar sig lite, bara för mig. Men ändå känns de så jobbigt. Hon säger mega gulliga saker då med.
Direkt när vi kommer in i hallen på dagis. Mamma jag älskar dig, gå inte från mig, mamma ja vill vara med dig jämt............ ja alla möjliga olika sorters ord.

När jag började jobba efter mammaledigheten med Evelina, grät hon med. Men då kändes de lite enklare att gå därifrån när ja vet ja var tvungen att jobba.

Samtidigt vet ja nu att dagis är toppen för henne och hon har så kul när hon väl är där
och ville inte ens gå hem när ja kommer!

och jag tycker dagis är så himla bra för barnet I LAGOM FORM!
OCH NÄR DE ÄR LAGOM ÅLDER!

Detta kanske bara är denna vecka.Jag tror att de kommer gå över, för de känns bara som en grej i början innan de hittar sin plats i gruppen och kommit in i de hela. Men så jobbigt när de väl är.

Igår efter dagis åkte vi ner till öppna förskolan och busa massor, var bara mammor ja kände igen där.
Riktigt skoj att träffa dom och barnen lekte massor, Snacka om att cornelia var trött efteråt
öppna blir de mer gånger i höst, gud vad de är bra!!
rekomenderar verkligen mammalediga tt gå ditt.

fotografica

Förkylda men ändå väldigt pigga åkte vi ner till fotografica kl 10 i fredags som planerad
snacka om att ja blev så himla super nöjd!!

ett litet smakprov så länge....frågan är nu av 70 kort vad ska man välja??
RSS 2.0