maj maj månad

image502


I lördags jobbade danne natt och evelina fick spendera natten hos farmor och farfar, jag och min underbara vän hade planerat att festa lite med grill och vin och drinkar, hemma hos hennes föräldrar, det var annahs mamma,annah och jag pelles anna och annas mammas kompisar 5 stycken.....trodde inte det skulle bli så mycket festandet, hertzman bland den första gången efter barn och amning och sedan en gäng med tanter
MEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEN TJJJJJJJJJIIIIIIIIIIII DÄR FICK JAG
hertzman var verkligen i farten och tanterna bjöd på drinkar hela tiden ,. vi dansade och såg melodifestivalen hade så himla kul. kvällen slutade med att hertzman och jag låg i sängen och babblade tills vi båda slockna!!!!
inte på länge har vi sovit så bra HELA NATTEN men dock bara 6 timmar men sammanhängade sömn,
var minst lika trevlig att vakna brevid annah eftersom man brukar vakna med en en halv naken bebis i blöja  som klänger på en =) hade toppen. annah så kul att festa så mycket har de så kul och tusen tack eva för alla god mat och alla goda drinkar och mega bra gästfrihet, tack pelles anna för alla råd och tips och allt skratt


idag i alla fall måndag kom åsa och clara, o wilma,alwa och erika hit vi skulle vara ute och leka i det fina vädret och äta fruktsallad, men regnet stod som spön i backen och vi fick börja med att vara inomhus, trots danne hade jobbat natt, men vet ni erika och åsa det är helt otroligt danne hade sovit som en STOCK inte ens vaknat när wilma och du var på toa..........tror knappt det var sant men han var väl så trött. hehe knalla i alla fall ut efter ett tag och lekt i sandlådan o babbla vips var klockan lunch o alla fick bege sig hemmåt

evelina och jag käka och sedan väckte danne för att sedan åka ner till stan och han fick shoppa lite kläder han var så nöjd roligt att han hitta så mycket snyggt.

på eftermiddagen har spenderats av att fira 14åring niklas mitt kusin barn ggahh vad tiden går, var i alla fall full rulle hos davidsson med mat och tårta. Evelina såg jag knappt av för hon vart uppassad konstant, och NJÖT FÖR FULLT.Älskar verkligen hela den familjen det är så underbara


en toppen måndag nu väntar ja bara på fint väder resten av vecka
puss

BÄSTA DIETEN!

Mycket vikt diskuteras överallt och av alla  även jag men är kommer det bästa!


Ny underbar diet

Pizza, öl och glassdieten

Som vi alla känner till är 1 kalori måttet på den energi det går åt att värma 1 gram vatten till 1 grad celsius. Översatt till verkligheten betyder detta att om du äter en väldigt kall efterrätt (vilka ofta mestadels består av vatten), kommer denna naturliga process - som höjer den konsumerade efterrätten - att formligen suga kalorierna ur den enda existerande källan: ditt eget kroppsfett!

Ett exempel: En efterrätt serverad och uppäten vid cirka 0 grader kommer efter en kort stund att ha värmts till 37 grader, vilket är normal kroppstemperatur. Varje gram av efterrätten har då alltså förbrukat cirka 37 kalorier. Om efterrätten väger 170 gram, vilket får anses vara ganska normalt, kommer man - enligt termodynamiken - att förbruka 6290 kalorier (1 kalori/gram/grader x 37 grader x 170 gram) från kroppsfettet för att den uppätna efterrätten ska få samma temperatur som kroppen.

Om efterrätten innehåller 1300 latenta kalorier, är alltså den totala kaloriförlusten ca 5000 kalorier.

Ju kallare efterrätten du äter är, desto snabbare kommer du att gå ner i vikt, om det är ditt mål.

Denna process fungerar utmärkt även vid intagande av väldigt kall öl i frostat glas. 1 centiliter öl innehåller cirka 0,6 latenta kalorier, men förbrukar 27 kalorier vid uppvärmningen (om serveringstemperaturen är 10 grader). Det ger en kaloriförlust på ca 38,5 kalorier per cl. Man behöver inte vara matematikprofessor för att räkna ut att varje 33 cl flaska öl förbrukar cirka 1270 kalorier (33 cl x 38,5 kalorier per cl).

Frysta efterrätter, till exempel glass, är ännu effektivare eftersom de kräver 83 kalorier per gram för att smälta (med andra ord höjas till 0 grader) och ytterligare 37 kalorier per gram för att nå kroppstemperatur. Här kan vi börja prata om verkligen intressanta resultat.

Dessvärre, för de som äter pizza som en ursäkt att dricka öl, ger pizzan (laddad med latenta kalorier och dessutom serverad varm) motsatt effekt. Men, tack och lov - som den uppmärksamme läsaren redan förstått - kan detta lösas genom att dricka massor med öl till pizzan och sedan avsluta måltiden med mängder av glass.

Vi skulle alla bli smala om vi helhjärtat gick in på en diet bestående av pizza, öl och glass!

Smaklig spis!

Text: Dyngrak (översättning)

cykla

igår tog evelina och jag cykeln bort till erika och alwa på mammaträffa riktigt roligt att träffa alla himla synd bara att några var sjuka och inte kunde komma, de har fått vattenkoopor nästan så man borde åka ner och hälsa på dom de säger ju att det är bra att ha vatten koppor tidigt och innan evelina ska börja på förskolan tänker jag.
Men ändå vill man ju inte hon ska bli sjuk hehe svårt.
Var i alla fall inne hos erika och alwa först lekte och öste i oss kaffe och goda mackor och kollade även på jtäte fina kort. Sakna wilma lite får träffa dom snart igen med wilma =) Efter ett tag gick vi ut och då slockna nästan alla utom clara och evelina som lekte massor i sanden. mammorna babbla för fullt och hade så trevligt.

På eftermiddagen gick danne och jag o evelina en liten promenad och sedan hem och tog tag i tvätten. lagade matlåda till danne och han lekte med evelina lite innan jobbet. Efter de tog evelina och jag en promenad igen upphåll mellan regnattackaran.

idag har regnar det som bara tusen och evelina och jag har spenderat förmiddagen inomhus första förmiddagen inne sedan hon var sjuk. Blir lite segt och vet inte riktigt vad man ska hitta på skulle träffa annie men hon verkar sova som en stock, Danne sover med och evelina skönt för dom men jag är pigg.


ska laga pannkakor nu

puss

grönt grönt ute

Lördagen började med att städa och fixa i ordning här hemma, just nu är ja så hmla trött på att städa och tvätta, och ta hand om disk och laga mat GAAH KÄNNS SOM JAG INTE GÖR NGT ANNAT, kräver mer hjälp av min karl, men hur ska han ha tid med det som jobbar så ofantligt mycket?? som extra idag. fast det var hans lediga lördag. duktiga älskling

åkte sedan i alla fall och hämta syrran och engla och så åkte vi ut till sörsjön och spendera dagen hos mamma o pappa. Med mat, fika och promenad och lek på gräset. PÅ hemvägen svängde vi förbi lilla wille och familjen hertzman thornell på landet för att se om dom hade överlevt...........och visst hade dom det, gräset var klippt och tvätten var vikt och ny städat som alltid DUKTIGA ANNAH =) fick kaffe och syrran gick en hussesyn i idyllen.

På kvällen kom carro och hundrarna hit och vi grilla och åt jätte god mat, evelina slockna redan halv sju efter en ute dag och hundarna fick en varsitt ben. Så i lugn och ro kunde carro och jag äta gott och dricka GOTT =) satt och babbla ända till 23.30 när ogonen hållde på att ramla ihopp för oss båda, och duktiga aston och sack o carro såklart tog en taxi hem, Är imponderad vilken pli carro har på hundarna tänk om ja kunde ha så på evelina hihi

Söndagen spenderas ute i solen och sandlådan på tomten, micke svärd och danne instalerar en ac i vårt sovrum så man kan sova hela natten lång. Utan att vakna hel svettig och behöva gå ut på balkongen och visa sig naken för alla natt rökande grannar och alla lastbilschaffisar som åker fiskebyvägen.


På eftermiddagen blir det firande av svärmors 50 års dag med dannes släkt ute i svärtinge ska bli riktig kul att träffa alla barnen (dannes kusinbarn)är så himla gulliga så har dom 2 pappilon med så söta =) det är så kul att träffa dom babblar alltid massor eftersom vi inte ses så ofta.

För övrigt är jag på j-ligt gott humör när det varit toppen väder och allt är så grönt och fint ute!
Skönt att bara kunna ta på evelina skor och tröja och skutta ut, evelina nu för tiden är över allt och äter på allt, reser sig upp mot möbler och går med lärgå vagnen men går inte själv ännu

puss
RSS 2.0