helgen

 

Denna helg har varit lugn men även lite full späckad. Danne har jobbat och i fredags var det pappa som följde med Evelina och mig på babysim, Vi gick ditt lite tidigare eftersom engla occkså går på babysim nu och pappa ville vara med där också. Så för honom blev det en helttimma i vattnet. Efteråt bjöd morfar alla tjejorna på lunch, sina älskade flickor, han är för go. Min pappa =) Var i alla fall jätte gott o äta lite ute.


På kvällen skulle vi hjälpt annah och calle och flytta med wille var sjuk och det hafde flyttat så mycket redan så det blev lugnt hemma istället.

 

Lördag blev en heldag på stan med först mamma o pappa och sedan med carro, vi fika på cupolen och prata massor. Caroline skämde bort Evelina med 3 turkosa tröjor från Lindex superfina.tusen tack carro!
 


Mötte även jenny o flipppa där det är så himla häftigt att barnen känner igen varandra när man träffas på stan sådär. Evelina tog tag i mys hand direkt så häftigt =)

På lördag kvällen när danne kom hem åkte vi ut till svärtinge och käka. Prata även vår ekonomi med svärföräldrarna hur jag ska göra med mitt jobb och med Evelina, En ganska tung kväll. Man skulle vinna 1 miljon så man kunde vara mammaledig länge.

 

Söndagen kom Elin hit och fika och prata massor alltid jätte kul att se henne och babbla massor. Vi kommer himla bra överens hon är så snäll. Efter det var Evelina och jag bara hemma och tog det lugnt gick inte utanför dörren. Danne kom hem bytta om och åkte till kompisarna och spela poker.


 

Idag är Dannes och min o Evelinas alldeles egna dag. Vi började med att äta en mys frukost ihop och sedan klädde vi på oss och gick ut o åkte pulka Evelina fick en av morfar i helgen. Snacka om att hon älskar dt…………hon blir helt tokig, Vilken lycka =) Slutar man och dra pulkan sparkar hon med fötterna och gnäller. När vi sedan kom in från det strålande vädret har vi lagat mat och Evelina sover middag. Snart blir det utgång igen lite kaffe innan kanske.

29949-39529949-394 

p.s evelina kryper inte på riktigt men hasar sig fram på ett skumt sätt så framåt kommer hon. D.s

 

Puss en glad jessica

kall

hejsan hoppsan alla glada....

tror ni att jag inte har ngt kall???? ser där har ni helt fel.....
läs mer på jossans blogg om hennes kall.
själv har ja en en del kall men just nu kan jag verkligen inte komma på ngt speciellt...
kanske är ett av mina kall att väga sig på varenda våg vart man en kommer......helt fixerat måste man bara väga sig, men ja vetatt det är flera som har så så jag kanske inte kan kalla det just mitt kall..... måste tänka lite sedan återkommer ja

evelina och jag o danne är i alla fall genom förkylda och mår inget vidare trötta och hängiga känner oss inte alls bra. samtidigt håller vi på att göra i ordning o renovera evelinas rum och data rummet. Jag har liksom känt mig så himla trött o orkeslös, men tror de kan bero på vädret bla......

idag var först mamma o pappa här på förmiddagen och babbla lite och skruva ihopp ikea saker. evelina var väldigt hängig inget rolig alls.

Men hon var lite bättre på eftermiddagen och då kom anna och rikard o tilde hit och fika lite och babbla massor så mysigt, fick även massor blöjor av anna(ladida) tusen tack trevligt detta får vi göra om.

Snart kommer dannes föräldrar med o hjälper danne med de sista här i datarummet,
jag själv ska ta hand om evelina som fortfarande inte mår alls bra så snorig stackars kickan.


i morgon måste vi i alla fall ta en promenad har inte varit ute ordntligt på två dagar.

puss en förkyld

glada julen

29949-384
Nu är glada julen slut slut slut julegrannen dansas ut ut UT
men till nästa år igen kommer han vår gamla vän
för det har han lovat.

Så är evelinas första jul slut, hennes första riktigt jul har varit tyvärr dock utan snö, men hon har sett sin första tomte, sett en riktigt julgran, ätit jul kötbullar och öppna paket. massor fina hon är så nöjd, tack alla för de.Tror hon är ganska nöjd med den eller vad tror ni??? hehe  hoppas verkligen inte det kommer ngn snö alls i år. Iofs är inte den här stormen så rolig heller men ändå det är torrt på marken.




I helgen jobbar danne natt och i dag söndag åkte jag o evelina ut till svärtinge för att umgås med farmor o farfar. Vi skulle ta en långpromenad men vi våga inte ge oss ut i denna storm. Så det blev bad  lek ute i svärtinge i stället. Lika trevligt det. Faster med kille kom också o hälsa på....SÅ TREVLIGT =)

Efter mat och bus i svärtinge så åkte jag o evelina till maxi för att kolla lite bara.........BARA KOLLA LITE blev det inte utan ja köpte en fleece overall på rean til evelina, Eftersom den andra var för lite och engla fick den. Behöce hon en ny. Vinteroverallen hon har är så tjock.....ojoj så hitta jag strumper med det behöver hon verkligen.....gick där och strosa o evelina var glad som vanligt. Ännu gladare blev hon när hon träffa sin kompis olle på babysimmet att prata med.

När vi kom hem hade danne börjat måla vårat nya dator rum så snart kan vi flytta in datorn ovh ställa i ordning allt. Evelina ska få sova själv sen i sitt rum (gaah hur ska det gå??)


Det var allt från mig idag
puss i stormen

mamma barn gympa

hejsan hoppsan alla glada

NU är de dags för en liten blogg igen. har varit lite dåligt för vi håller på att fixa i ordning evelinas rum och ska flytta över datorn till de andra rummet. Men just idag fick ja abstens o koppla in allt fast inte datorn var flyttad.

Igår var annah o ja med barnen på mamma barn gympa det är alltid lika skönt o trevligt. Strran o engla är värdar på passet med nellie o hennes mamma. Igår var det en ny ledare med en ny kläckt. ett riktigt bra o roligt pass. Evelina vart så trött att hon somna i mitten av passet trots allt hög musik,Bla mattor och gummirep.


Efter det knalla vi hemåt och evelina sov mer i vagnen. Väl hemma att danne lagad mat och vi käka o jag duscha. Sedan kom åsa o clara på besök vi drack kaffe och busa massor både innen och ute. Det är så roligt nu när barnen verkligen börjar ha glädje av varandra och försöker kommunicera. Förhoppningsvis smittar clara av sig att gå till evelina hon ser bra sugen ut. Clara blir lite arg på evelina när hon inte kommer efter. så helt plötsligt stälde hon sig o drog i evelina,. när åsa kom fram o ställde evelina upp skratta clara o klappa händerna.


På eftermiddagen åkte jag o träna igen HÖR O HÄPNA. men har man bestämt att träna tisdag torsdag ska ja försöka full följa de, Spinning alltså. riktigt skoj o ett mega hårt pass.
danne o hans pappa målade om mer här hemma och dannes mamma var barnvakt åt evelina. När ja kom hem sa dannes mamma : jag förstår inte hur de kan gå så lätt med henne, äter när hon ska äta sover när hon ska sova, leker när hon ska leka. Kändes jätte härligt att höra att min lilla snutta hade skött sig med farmor.

efter träningen var jag iväg på en till sak................... men det berättar ja om senare. hoppas även det kommer märkas senare.
puss o kramar

kolmården

I lördags var jag o Danne och Evelina med familjen hertzman/thornell i Kolmården, det var Annah som hade sett att det hade öppet bara en dag för man skulle få lite för smak på det hela......OCH DET FICK MAN VERKLIGEN!!! i vår blir det lätt att köpa ett årskort där. Visst tyckte både jag och Danne att det var jätte kul med Evelina hon tyckte nog det var toppen. Det bästa var nog att gå in till barnens gård och kolla på getterna......Delfin showen var med väldigt bra iår.

Men annah och jag tyckte bäst om aporna så himla gulliga. Annah och jag stod där i typ 1 timma och kolla massor medan papporna o barnen hade gått vidare. Vi hade med äggmackor och dricka så gott o mysigt.


På kvällen hade vi bjudit hem Elin och Micke på mat det blev dandori kyckling och ris åt o drack och spelade spel.............verkligen toppen så roligt att se dom vi babbla massor det var så länge sedan. hitta ingt kort på elin o micke skulle tagit det på dom =)

 

Idag är det måndag och Danne har glömt vagnen i bilen och han har bilen till jobbet. Skulle egentligen ha knallat ner till öppna förskolan, och sedan tagit en riktigt lång promenad skulle även ha gått o handlat. MEN INGEN VAGN.SÅ TRÅKIGT! Synd att inte Evelina kan gå lite då kunde ja ha gjort allt de där. Men orkar ju inte bära runt på henne!

Igår stor städa Danne och jag o plockade bort julsakerna så det är väldigt fint här hemma nu, Men lite tomt skulle behöva köpa nya växter. Jaja ska plocka lite här hemma idag ändå sedan kanske gå ut på tomten. Får laga middag till älsklingen kommer hem.

 

I morgon börjar carro och jag träna jippie. Så skönt det ska bli att komma igång, Undra bara hur länge mitt kort räcker har ju inte så mycket pengar att fylla på det igen de räcker ju bara ett halvår

puss

krypa krypa?!?!

29949-364
Ida vakna Evelina och jag tidigare en vanligt men båda var pigga och utvilad till max så skönt. Började därför med att plocka ur diskmaskinen och skura spisen efter välling o blöjbyte såklart =) Evelina lekte så duktigt på golvet och prata med leksakerna och öva på att krypa det är så himla nära nu varje dag tror ja nuuuuuuuu idag…… men icke sa nicke!

 

Åkte sedan ut till åby och träffade annah och Wille o Åsa o Clara. Vi gick en riktig långpromenad och kollade på annahs nya boende. Tror det kommer blir toppen för dom, verkligen ett bullerbyställe ! Efter den lång promenaden och barnen sovandes i vagnen knallade vi in till Annahs mamma. Våldgästa henne. Där blev det massor av kaffe o goda mackor och barnen lekte och vi lekte med me dom men babbla förstås massor så trevligt. Sedan åkte vi alla in till maxi (inte annahs mamma) där gick vi o ”fönster shoppa ” och prata om vad vi ville köpa. Åsa köpte i alla fall skor till clara och en ryggsäck till henne hon börjar dagis på måndag.Stora tjejen. Jag tror det kommer att gå jätte bra, Clara är ett riktigt dagis barn

 

Efter det åkte Evelina och jag hem och väckte Danne, snacka massor med honom och han gjorde pannkakor till Evelina o mig hon fick äta sin första pannkaka med lite grädde på. DE älska hon! Lilla tjejen så duktig och äter själv, med fingrarna såklart.

 

På eftermiddagen/kvällen åkte Danne o jobba natt. Gaah så tråkigt. Men då kom min mamma o våldgästa OSS. Hon hade blivit sjuk så hon var bara tvungen att komma. EVELINASJUK ALLTSÅ--------------SAKNA EVELINA SÅ HIMLA MYCKET. Vi lekte massor på golvet och käka lite mat så mysigt. Min älskade mamma hon är så bra på alla sätt o vis. Blev så glad att hon kom! Hon gör allt för oss och vi gör allt för henne! (ojojoj sentimental sorry)

 

Nu blir det tvn ett tag innan sov dags.

puss

The holiday

29949-356
Så har det nya året firas in…..härligt. Det var en riktigt toppen kväll och vi hade det så trevligt..Familjen thornell/hertzman kom hit en stund innan och mammorna fixade i ordning sig medan papporna söp
.


Det var andra året som jag var nykter på nyår. Det kändes jätte bra. Jag körde eftersom vi var hemma hos Åsa o Danne o Clara. Vi hade pajfest alla hade med sig någon paj och åsa fixa sallad o bröd. Det var riktigt gott. Vi babbla och sköt raktera och käka massor skojigt =) SER FRAM EMOT DET KOMMNA ÅRET =)

 

Idag på morgonen ringde Dannes chef och sa att han var tvingad att komma in och jobba på sin lediga dag gaah så trälig jag som hade tänkt att vi skulle ha en hel dag. Så Danne åkte och jobba och Evelina och jag tog en riktigt riktig långpromenad härligt! Väl hemma blev det mat och lek sedan sov vi båda middag ett tag.
Tills Annie ringde (de gör inget ja lovar) jag satte på kaffe och Annie kom hit o babbla. Mitt i allt ringer det på dörren…………

Vilken överraskning tant kom hit och hälsa på med sig hade hon ”mina” gulliga grabbar det var verkligen kul att se dom , gud vad tiden går gaah att de redan är 5 år. Tant o jag och Annie babbla massor och grabbarna sysselsatte sig så duktig själva. Evelina sov som en stock fortfarande.

 

När dom hade åkte skrapade jag ihop mina sista korvören och bjöd Annie på bio eftersom hon snart fyller år blev det en liten födelsedags present !Vi såg en sådan underbar film. Jag skulle sett den med tant 1 o 2 men de dumpa ju mig hahah *retas*

 

THE HOLIDAY

En ung amerikanska och en ung engelska bestämmer sig, efter att ha blivit brända av relationer, att byta liv tillfälligt. Det blir en omställning som ingen av dem riktigt kunnat förstå innan. Men framför allt får de båda möjligheten att träffa betydligt trevligare och charmigare män i sina nya respektive länder.


VILKEN FILM JAG VAR SÅ KÄR, DET VAR VERKLIGEN EN KÄRLEKSFILM MED. TYCKTE DEN VAR TOPPEN , JUDE LAW  =) gaah så bra han ser ut. Danne var hemma med evelina och jag fick egen tid med annie o bio PERFEKT =) Sakna bara min snutta som tusan.

 

En perfekt dag puss

RSS 2.0