jag för er som undrat?

29949-353

Hejsan hoppsan

Jessica heter jag är 25år och bor med min pojkvän Daniel och våran dotter Evelina i ett radhus i norrköping.

Danne och jag träffade varandra på en fest för 10 år sedan. Det var kärlek vid första ögonkastet! Danne och jag upplevt mycket tillsammans och han är en social,rolig,snygg och underbar kille och nu även PAPPA. Inga tvivel om att han är MANNEN I MITT LIV.

Är även och moster och gudmor till lilla Engla som är ett halvår yngre till evelina! Engla är en glad liten tjeja och äter nu även òch sitter stadigt upp =)

Just nu är ja mammaledig och njuter för fullt, Att få barn är de bästa som hänt mig.Hon är världens finaste och underbaraste! Ni kan ta en titt på sötnosen i bloggen nedan.På dagarna tar vi långa promenader och träffar andra mammor o barn =)

Att bli mamma är helt klart det mäktigaste jag varit med om. Tänk att något kan vara så fruktansvärt skrämmande och underbart på samma gång. Frågan man ställer sig dagligen är: "Har vi verkligen skappa detta lilla underverk?!! Kärleken är helt obeskrivlig!

Annars jobbar på föräldrakooperativet bullerbyn som föreståndare!Där trivs ja toppen.
www.bullerbybarnen.se

invigning

i torsdags var mammorna och barnen jag umgås med här, på invigning eller lek av evelinas rum,
Var riktigt roligt att dom tog sig hit trots ett väldans snö oväder gaah vad de snöa duktiga erika med som gick med alwa i dubbelvagnen =) var i alla fall riktigt roligt att de kom vi fika och prata och lekte =) tackar brudar

på kvällen åkte annie och jag till maxi och handla lite gotte inför kvällen sedan blev det att färga hennes hår, jag vet förlåt annie VERKLIGEN INTE MENINGEN men du vet ja har ju knappt aldrig färgat hår.....bra att få öva på ditt =) drack även lite öl och snaska gotte och internetshoppa, var så livsfarliga som vi bara kan vara.....

fredagen tillbringades först här hemma med lite städning sedan kom caroline och hälsa på och BJÖD mig på lunch jag ska bjuda igen gumman, var i alla fall en riktigt god kyckling sallad =) vi babbla och prata som vanligt och öste i oss kaffe =)

efter det åkte evelina och jag hem till mamma och pappa och pappa och ja syrran o engla gick på stan och shoppa evelina fick ett bara vit "lära gå skor" om ni vet vad ja menar sådan som dom i min ålder har haft hänga i sitt rum, dom är i alla fall jätte bra för dom ger stöd och foten nu när vi över på att gå =) evelina älskar det men de värsta är att mamman får så ont i ryggen

på kvällen när danne slutat skjutsa danne, pappa och lämna sin bil och som tack för det bjöd de oss på pizza och mys hemma hos dom väldigt trevligt.

 
återkommer om lördagen o söndag och kanske idag
hehe kramar

helgen

D enna helg som har gått har varit helt lyckad, danne lvar edig och vi har umgåts med folk men även varit själv, allt helt perfekt. I fredags var jossan och sadde här vi såg på lets dance och käka tacos o även fruktsallad. gaah jossan gör alltid så god fruktsallad med så många olika frukter, Var riktigt kul att träffa sadde och henne, och sadde o danne prata massor, en vettig kille =)


på lördagen gick annah och jag och titta på grabbarna när dom spela hockey bockey det var kallt med trevligt, annah och jag babbla konstant och titta inte så mycket på matchen men var så skoj att träffa henne och wille. eller wille sov mest och evelina med men ändå. Efter det kom mamma och pappa hem hit och fika och babbla massor alltid trevligt och mormor  o morfar skämde bort evelina med glass men även mycket bärande.

På kvällen var vi bjudna hem till sofie och romme och kiwi, gaah vad sofies mage hade växt jippie så skoj prata en hel del barn och förlossning och evelina somna lätt i vagnen trots så snorig. Vi åt god mat och god efterätt som vanligt hos sofie och romme ( tusan tack ni är för duktiga) kollade även på melodifestivalen.


Söndag sega vi på morgonen och åkte sedan till svärtinge och hälsa på svärföräldrar, efter det åkte danne och träna och jag åkte in till stan och träffa carro och käka lunch o babbla o hade mysigt, köpte även barnkalas inbjudnings kort =)
29949-428
kvällen tillbringades hos min älskade syster och mitt gudbarn som är söt som en docka, gud vad hon har vuxigt mosters tjeja och så aktiv, tog även underbara kort på barnen och syster och engla som ja ska göra ngt roligt med. Älskar dig systra" mi" och engla =) så fint i nya radhuset
saknade nebba bara som var tvungen att jobba.


* idag tisdag har vi hälsat på annah och wille så mysigt och ätit semla.
* varit hemma med danne och GJORT KLART HELT KLART EVELINAS RUM JIPPIE
* sedan har min mamma varit barnvakt och jag har varit på en super bra tjejkväll hos loppan =)
tackar ladida för skjutsen och loppan för god sallad och kvällen

puss o god natt

evelina bloggar

Väckte morsan skapligt på morgonen.Jag tycker verkligen hon sover alldels för länge, förstår inte varför hon ska göra det.Vi har ju en helt ny dag framför oss. Så kl 0600 skrek ja tillräckligt så att hon gick upp. Fick det bästa jag vet nästan direkt på morgonen VÄLLING =)
Morsan trodde  väl jag skulle somna om hahha !!!!
 icke sa nicke ,skulle leka lite på golvet, Älskar verkligen när mamma leker mig mig och bygger höga torn av min klossar det är så roligt att välta dom, skrattar så ja kiknar då.

Sedan blev det byta blöja och göra i ordning oss, mamma valde att ta på mig klänning idag eftersom två pojkar skulle komma på besök,,,,,,,, men vad tusan förstår inte det jag är ju lika gullig ändå!

edan kom Annah med min kompis wille och andra anna med liam,vi tog en promenad och mammorna babbla så jag och grabbarna vart helt slut slockna direkt.Vakna till av att vi var i affären och mammorna stod och prata om våran mat,och tog upp hela affären, jag tyckte mamma bara skulle köpa fruktpure till mig skulle vilja leva på det =)

Kom sedan hem och alla vi fika.liam och jag fick rån och wille tuttmjölk ,sen busade vi ooch lekt på golvet för fullt .iktigt kul att skoja med grabbarna tror nog att båda är kära i mig =) Fick självklart massor av upprmärksamhet av dom som jag älskar.

Efter det var det dags för mat både liam och wille fick burkmat men jag föredrar ju vanligt mat nu idag hade mamma gjort hamburgare åt mig vilket jag älskar, FIck även smaka på min första rikiga tomat det var sådär föredrar majs.

Efter det vart vi alla så trötta, wille åkte hem och liam och jag fick sova i vagnen när mammorna gick en promenad.

När ja jag sedan kom hem, kom tant annie på besök gud vad jag älskar henne hon är så himla rolig busar massor med mig och skämmer bort mig, Tvärr gnällde jag lite för jag var så snorig hoppas hon vill hälsa på mig ändå snart, vi tog en promenad bort till öb och mamma köpte massor med reningöringsmedel förstår inte varför vi har ju massor. jag fick i alla fall ett hårskum =) då blev min frilla såhär =)


på kvällen gick mamma och tant annie på bio och pappa fick ta hand om mig, jag var jätte gnällig och hade feber mamma tror konstant att det är tänder på gång hos mig, men dom där tänderna får nog vänta ett bra tag till.

Jag har lärt mig att tar jag handen mot munnen och slår och sjunger låter det jätte roligt dt är just nu det bästa jag vet.

Idag blir det inget babysim för mig eftersom jag är så snorig utan jag och mamma o pappa måste åka och handla kanske får jag bada lite här hemma älskar ju det

 puss på er
från evelina

11 månader

29949-400



Så är mammas lilla tjeja evelina jessica gillberg 11 månader jag förstår inte vart tiden tar vägen. Tänk att det redan gått så fort,igår hade du namnsdag med din första =) Evelina,evy haha hon kallas för evy ibland fast det låter så roligt.
för ett år sedan såhär dags stod de såhär i bloggen:¨

gaah vad tidigt ja vaknade idag har sovit alldels
för lite men de känns inte ännu i alla fall
03.35 var kl när ja vakna känns så himla tråkigt ja som skulle gå upp 0600.
tror ja vakna av hunger o att bebisen sparka som tusan.......
på ett sätt är de väl lika bra att man vänjer sig att vakna såhär mitt i natten
men ja hoppas verkligen då att man kan somna om.
DE KUNDE JA INTE IDAG!

Tina är sjuk idag så jag ska åka till jobbet o öppna,bara jobba 4 timmar nu idag ju
skönt. Ska bli skoj att ha Annelie på jobbet också, de är ju inte så mycket att visa henne hon kan ju de mesta men lite kring barnen måste hon ju vet och sedan har hon faktiskt inte träffat Alla eller känner alla barn vi har ju en hel del nya.

idag blir de nog en promenad på eftermiddagen om vädret till låter, sedan ska vi även hämta skötbordet.
Danne är ledig idag men ska som vanligt styra med annat först träna på gymet sedan bandyträning ikväll
men lite där emellan ska vi nog hinna umgås kanske laga ngt ihopp osv.......

är de fler en jossan som läser min blogg?
kommentera då vet ja ..........skulle vara skoj så man vet vilka som läser

ALLTID ROLIGT ATT LÄSA TÄNK TT DU LÅG DÄR INNE OCH SPRATTLA OCH VÄCKTE MAMMA
nu har du en stark vilja och blir aå arg om du inte får som du vill, du hasar dig fram på golvet och allt du ser stoppar du i munnen. oftast är du en väldigt glad tjej och lätt att ha och göra med ändå,
Småbarnstiden väntar runt hörnet. Ditt barn blir mer självständigt för varje dag på många olika sätt. Barnet är angeläget om att visa att hon eller han kan stå upp själv, och hinner kanske till och med ta sina första steg före den första födelsedagen. Barnet har upptäckt hur roligt det är att samspela med andra människor, och är noga med att markera sin närvaro hela tiden. Barnet har också en ny självsäkerhet, och utvecklar snabbt ett ökat behov av att göra saker själv. Den här månaden kommer du att se några av de saker som markerar slutet på spädbarnstiden. Förbered dig på småbarnstidens glädjeämnen och utmaningar, och gläd dig åt att se ditt barns personlighet träda fram ordentligt de närmaste månaderna.

En dikt :
Krama mig ofta så blir jag glad och trygg,
låt mig känna mig älskad även om jag varit stygg.
Stå fast, ni som är vuxna, trots mina prövningar och test,
för även om jag klagar är ni ändå bäst.
Visa mig i handling vad respekt är för någonting,
lär mig se det vackra i världen runt omkring.
Tala om att jag duger just precis som jag är
och låt mig höra ofta att jag är er väldigt kär.
Låt vårt hem vara ett ställe där tolerans och kärlek bor och kom ihåg att man kan leka även om man blivit stor!!!

ÄLSKAR DIG EVELINA GILLBERG du är min söta dotter mitt allt.


idag har danne varit ledig och vi har haft tvätt stugan känns som hela dagen gått åt till det städat och tvättat, och även lagad mat.
på eftermiddagen kom dannes mamma, och vi åkte bort till strömma och köpte tyg,
 till evelinas madrass hon ska ha i sin myshörna.
Härligt snart är allt klart gaah hur många gånger har ja sagt det???
ikväll har danne haft evelina och jag har varit på tjejkväll hos annah.
Jag åkte med carro hon kör rikigt bra =)
märks inte att hon bara haft körkortet i en vecka, Så henne ska ja nog åka med mera hehe
Det var i alla fall en bra tjejkväll hos annah i fina huset på landet,
sakna några brudarna som ej kunde komma bara.

saknar mosters lilla tjeja engla med som nu är så stor och sitter nästan själv hoppas ni blir friska
snart så vi kan ses



Natti natti


kryper

29949-38829949-387

EFTER MYCKET VÄNTANDE OCH LÄNGTANDE KRYPER NU EVELINA, hon hasar sig inte bara fram utan kryper även gaah jag är så himla glad mammas duktiga tjeja. Smart är hon med som tusan kryper bara om hon ska till ngt viktigt och man kan inte locka henna med vad som helst...... må ni tro.


Evelina har tröttnade på burkmat och vill helst äta det vi äter hon verkar inte tyckta om burkmaten alls lika mycket och vill smaka av allt som mamma o pappa äter, Favoriten är just nu torsk och potatis samt apelsin.

Förra helge var danne och evelina magsjuk tror vi hade vinterkräk sjukan kändes inget roligt alltså och trots att ja klara mig så mådde man nästan dålig när dom bara kräktes och kräktes. Var i alla fall ute med brudarna DIVAZ på lördag kvällen och parta för då var inte danne sjuk. Var en helt lyckad kväll med skratt,fniss diskussioner. Tackar brudar, men nu har man festat för ett bra dag och det blir lugnt framöver, inte för ja var vidare bakis men de räcker nog att se palace 1 gång om året, var skoj i alla fall o träffa människor man inte sett på mega länge =)

idag åkte evelina och ja ner till maxi och träffa annah o wille som äntligen mår mycket bättre. Det kändes som om annah och jag hade massor att prata om men hann inte ses så länge för vi var tvungen att åka till babysimmet.

Idag fick evelina åka ruschbana ner i vattnet hon fullkomligt älska det! hon är helt otrolig ungen man dyker och far med henne i vattnet och hon protesterar aldrig, sanslöst hon är så glad i vattnet hela tiden,IDAG fick vi även pröva att plocka upp ringar från botten vart riktigt impad av min tjeja =) så himla roligt med babysimmet för gunilla min kompis har hand om det och då kan även vi babbla lite. Babysimmet är varannan fredags höjdpunkt när danne kan följa med så himla mysigt,

Nu har vi kommit hem och käkade lite skruttan sover middag och vi ska äta lite middag, Ikväll ska evelina och ja till syrran och hälsa på danne jobbar hela helgen gaah

kramar

Vinterkräk

 kände igår att vi bara behövde hitta på ngt, ngt skoj och annorlunda, Både danne och evelina har haft vinterkräksjukan och blivit magra så jag vet inte vad, En annan som verkligen behöver bli mager blir aldrig vinterkräk, Som ni vet jobbar jag inom förskolan som föreståndare och jag vet inte hur många gånger det gått kräksjukan men jag klarat mig, men varenda gång har danne fått det istället, Så jag har väl burit på smittat, Men man ska aldrig säga aldrig o inte önska att få de heller för då får ja väl de.

Efter många dagar hemma och inomhus åkte vi i alla fall till linköpingsbadhus =) Först stanna vi på mcdriven och evelina fick smaka (lite) av sin första hamburgare av mig, snacka om att hon tyckte det var gott hon vart helt tokig......(kanske inte var så bra gjort av mamman) hehe
Bada i alla fall som tusan i linköping evelina älskar ju bada vi bubbla bubbelpool, åkte ruschkana och fika bara familjen så himla roligt en toppen dag.

På väg i bilen från badet däcka evelina helt slut och när vi kom fram till ikea bar vi bara över henne i vagnen och hon sov som en stock, passade då på att locka med danne till de andra affärena i ikano huset fast han var hungrig som en varg, Fick evelina en ny fina pjymas,

Sedan vakna evelina och vi gick in på ikea och började med äta, mumsigt, Sedan fyllde vi vagnen full fast vi skulle bara hämta låderna till dannes garderob som var restnoterade.

På kvällen hade danne evelina och jag passade på att åka hem till pb och hälsa på i hennes nya lya och babbla lite, Mega fint där kommer hon trivas som fisken i vattnet.

Idag har evelina och jag varit hos anna och liam (ett par kompisar som vi inte träffat på länge) var verkligen jätte kul att se dom och liam hade växt massor och gjort så många framsteg han är sju månader nu. Evelina och liam #lekte# riktigt bra ihopp och anna och jag kunde babbla igen allt vi inte pratat om. Skoj får blir fler gnger snart.

Har fixat klart evelinas rum på eftermiddagen, nu är det bara att flytta in sängen också och sätta upp sänglampa, Men det får bli efter helgen när danne jobbat natt. Vart i alla fall jätte fint i rummet och bilder kommer snart.Vart färg glatt, mysigt och lite pedagogiskt =)

En stor förändring kommer snart ske i mitt liv, Känns mycket posetivt och jag känner mig så redo och laddad! återkommer när de är helt klart.

puss en nöjd och glad jezzie

divaz-fest

HÖG MUSIK,SMINKNING,MYCKET DRICKA,ALLVARLIGA DISKUSSIONER,SPEL,SKRATT,DANS,FOTOGRAFERING......och mycket MYCKET MERA
består alltid våra fester av! Vi är ett tjejgäng som nu hållt ihopp väldigt länge i början träffades vi varje vecka och festa typ 1 gång i månader ihopp, Men tiden går och man har inte samma tid som förr.
Nu hade vi i alla fall bestämt oss för att göra det igen HA EN DIVAZ FEST JIPPIE
det var två som inte kunde kommA, ladida för hon är utomlands och Annah för wille är sjuk.
Men så kan det var ibland men annie och sofie med var oss också vilket röj så himla skoj vi hade.



Först var åsa och jag hemma hos annie och drack o sminka hos, så dunder mysigt. Eller åsa och annie sminka sig och jag drack hahah, Sedan fick vi skjuts hem till jossan där blev det allt och lite till som det stod i första meningen av texten.

Efter det gick vi till teaterbaren där var det för mycket folk men svepte i alla fall en varsin drink o babbla med lite folk sedan blev det palace röjde och dansa som tusan hade så himla dunder kul.
 
Men när klockan började närmade sig 3 slaget var de två mammorna(åsa och ja) trött och ringde för skjuts hem, det var så skönt att komma hem o lägga sig.

Tyckte ja drack en hel del igår men har inte varit bakis varit mest trött, Det är tur det när man hr en lill tjeja som håller en vaken och vill leka =)

TACKAR JOSSAN FÖR VI FICK VARA HEMMA HOS DIG! OCH TACK ALLA BRUDAR FÖR EN SUPER LYCKAD FEST.

nu blir det lugnt för davidsson ett bra tag framöver, bilder går ej ladd aupp nu men kommer
puss
RSS 2.0